Složení:

Cejn (plotice,perlín,parma,podoustev)
žemle
mléko
slanina
mleté maso
koření do mletých mas

Postup:

Oškrábané ryby povaříme na mírném í)hni v okořeněné vodě na polévku asi deset minut. Maso scedíme, necháme okapat a zatím si můžeme I dodělat polévku podle svého receptu. Nejlepší je z cejnů nebo parmy. Uvařené ryby zbavíme ploutví a páteře, ostatní kosti nevybíráme. Maso pak umeleme na masovém strojku. Z takto i umletého masa si „dietáři" mohou upravit paštiku podle své chuti nebo upravit směs na sekanou a karbanátky s namočenou žemlí v mléce. Ti, co nemají dietu, si karbanátky dochutí 10 dkg slaniny a když přidáte 0,25 kg mletého masa, nepoznáte, že jsou I z ryb. Směs lze ochutit kořením do mletých mas

Hodnocení receptu 0x:

Reklama