Složení:

1 velký úhoř, 1 střední cibule, 4 celé pepře, 2 bobkové listy, 2 snítky petržele, 2 půlky citronu, 4 nové koření, 1 1/2 dkg želatiny, 1 polévková lžíce octa, sůl, vejce, citron, kapie

Postup:

Asi 2 kg úhoře stáhneme, pak nakrájíme na kousky 4 - 6 cm dlouhé. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, sebereme pěnu a přidáme cibuli, nakrájenou na kolečka, pepř, bobkový list, petržel, citron a nové koření. Asi 3/4 hodiny lehce zahříváme na kraji plotny, dokud není úhoř uvařený. Pak úhoře urovnáme do vodou vypláchnuté formy na bábovku. Vývar scedíme. Přidáme želatinu a ocet. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Pak nalijeme na úhoře. Když ztuhne a vychladne, vyklopíme na mísu, zdobíme citronem, vařenými vejci, kapií. Příloha: bílá veka

Hodnocení receptu 0x:

Reklama