Složení:

600 g rvbího masa, sůl. 50 g másla, 1/4 1 sladké smetany, 100 g tvrdého sýra, rostlinný tuk nebo olej. cibule, stroužek česneku, lžička mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, sójová omáčka, rozmarýn, mletý pepř, cibulová a česneková nať

Postup:

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme osolené porce ryby a zalijeme smetanou tak, aby maso bylo ponořené. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě asi 20 minut. Mezitím si připravíme pikantní omáčku: jemně nasekanou cibuli osmahneme na tuku. přidáme rozetřený česnek, zasypeme moukou a zamícháme. Rajčatový protlak rozmícháme v šálku teplé vody, vlijeme na cibulový základ, přidáme sójovou omáčku, špetku rozemnutého rozmarýnu, pepř a povaříme. Zapečenou rybu rozdělíme na talíře a zalijeme pikantní omáčkou. Ozdobíme sekanou natí.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama