Složení:

1000 g úhoře kuchyňsky opracovaného, 15 g soli, 50 g citrónu, bílý pepř; na obalení 70 g hladké mouky, 2 vejce, 200 g strouhané housky, 250 g oleje

Postup:

Vykuchaného a staženého úhoře opláchneme ve studené vodě, osušíme, rozřízneme podél páteře a páteř vyjmeme. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a 5 cm dlouhé, osolíme, pokapeme citrónem, opepříme a necháme 10 minut odležet. Potom plátky masa stočíme do závitku, spíchneme párátkem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce. Vložíme do rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Smažené porce necháme odkapat a podáváme s vinnou červenou omáčkou. Červená vinná omáčka (0,5 1): 50 g oleje, 80 g kořenové zeleniny - mrkev, petržel, celer, 6 dl červeného vína, 3 dl základní španělské omáčky, 10 g sardelové pasty, kayenský pepř, 20 g másla

Hodnocení receptu 0x:

Reklama