Složení:

600-750 g filetů z candáta, 100 g ang lické slaniny, 100 g žampionů, 5 dl bílého vína, 1 lžičku šalvěje, sladkou červenou papriku, sůl, pepř a máslo.

Postup:

Filety osolíme a necháme hodinu odpo činout. Rozpustíme máslo (2 lžíce) a přidáme špetku sladké červené papriky. Maso osušíme, potřeme z obou stran máslem, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut.

Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme na pánvi zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony, bílým vínem, přidáme šalvěj, sůl a pepř a necháme podusit doměkka. Směs navršíme na filety a pečeme ještě dvě minuty. Pečeného candáta podáváme s novými brambory.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama