Složení:

Ryba 800 g, lžíce oleje, lžíce másla, sůl, pepř, česnek, 600 g zeleninové směsi (brukev, paprika, rajčata, cibule, pórek, dýně, cuketa)

Postup:

Naporcovanou rybu potřeme česnekem, osolíme a opečeme v pánvi na oleji po všech stranách. Přendáme na teplý talíř. Do pánve přidáme máslo, připravenou zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Tolstolobika vložíme zpět do zeleniny a zlehka podusíme a dochutíme. Vhodná příloha: vařený brambor, nebo černý chléb.

Kůže tolstolobika může být pro někoho lahůdkou, pro jiného nepříjemnou součástí pokrmu. Při odstraňování kůži pomocí vidličky navineme směrem k břišní partii a odložíme na samostatný talíř. Pokud v mase zůstane vězet silnější a delší žeber ní kost, lze ji vyjmout prsty, ty bychom si ale měli ihned otřít do papírového ubrousku.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama