Složení:

2 zavináče, 2 mrkve, 2 cibule, 2 dl láku z oku rek, 100 g sterilovaného hrášku, 150 g majonézy, pepř a sůl.

Postup:

Mrkev nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou na proužky povaříme v láku na okurky. Pokud ho nemáme, svaříme 2 dl vody, 1 lžíci octa, 1 lžičku cukru a půl lžičky soli. Uvařenou mrkev s cibulí scedíme a necháme vychladnout.

Zavináče rozbalíme, zeleninu z nich nakrájíme na menší kousky a maso na kostičky. Promícháme s povařenou mrkví a cibulí, přidáme sterilovaný hrášek a vše spojíme majonézou. Následně osolíme, opepřime,

Místo majonézy můžeme použit bílý jogurt nebo majonézu smíchanou napůl s jogurtem. Salát podáváme vychlazený, a to s pečivem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama