Složení:

4 porce kapra, 200 g menších žampionů, 100 g, pórku (zelená část), 200 g zakysané smetany, 2 lžíce strouhaného sýru, hladkou mouku, 2 stroužky česneku, směs rybí koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu a máslo.

Postup:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odpočinout. Rybu osušíme, potřeme utře ným česnekem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo, kapra opečeme dozlatova z obou stran a odložíme stranou na teplé místo.

Část šťávy po pečení slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a žampiony (větší přepůlíme), podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme doměkka.

Ke směsi přidáme zakysanou smetanu, zahustíme strouhaným sýrem a chvíli prohřejeme, než se sýr rozpustí. Porce kapra přeli jeme na talíři omáčkou a podáváme například s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama