Složení:

1 kapra o hmotnosti 1,7 až 2 kg, cibuli, červenou papriku, zelenou papriku, 2 větší rajčata, 100 g žampionů, 3 dl červené ho vína, 4 lžíce rajského protlaku, červenou sladkou papriku, pepř, sůl - a olej.

Postup:

Kapra vykucháme, odřízneme ploutve, ocas, hlavu a nakrá jíme na podkovy. Podkovy přepůlíme, stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti a nakrájíme na čtverečky. Maso osolíme, opepříme a vložíme do misky. K dispozici máme zhruba 500 g rybího masa, zbytek kapra pou žijeme na polévku.

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme červenou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když zelenina změkne, na lijeme červené víno, rajský protlak, přidáme plátky žampionů, kostky rybího masa a dusíme na mírném ohni 5-6 minut. Hotové ragú podá váme s tarhoňou (maďarské těstoviny) nebo s rýží či chlebem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama