Složení:

700 g rybich odřezků (hla vy, ocasy atd.), 300 g rybího masa bez kůže (kapr, sumec, candát), 5 rajčat, 2 větší slad kokyselé okurky, červenou papriku, 2 ci bule, 2 dl láku z okurek, 2 lžice kaparů, sladkou červenou papriku, kousek chilli papričky, bobkový list, 4 kuličky nové ho kořeni, 4 celé pepře, sůl, mletý pepř a olej.

Postup:

Priprava: Odřezky z ryb zalijeme 1.51 vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jednu cibuli a vaříme na mirnem plameni 30 minut. Potom přihodíme rybí maso a vařime ještě pět minut, aby se maso nerozpadlo. Vý var slijeme, maso rozebereme na lupínky, obereme i maso z hlav, ocasů a dáme stranou.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, zalijeme teplým vývarem a vaříme 10 minut. Tyčovým mi xerem rozmixujeme rajčata na hladký krém, přidáme nakrájenou papriku, kousek chilli, kapary a vaříme, než paprika změkne. Na závěr nakrájíme do polévky kostičky kyse lé okurky, nalijeme okurkový lák a necháme prohřát. Polévku na závěr ochutíme pepřem, soli a podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama