Složení:

4 porce štiky po 150 g, 2 žloutky, dl bílého vína, hladkou mouku, špetku kypřícího prášku do pečiva, červenou papriku, zele nou papriku, 2 rajčata, 150 g naložených hub, lžíci rajského protlaku, sůl, pepř, worcester a olej.

Postup:

Rybu osolíme a necháme chvíli odpočinout. Žloutky roz šleháme s bílým vínem a moukou a přidáme špetku kypřícího prášku těstíčko musí být vláčné. Necháme ho 10 minut odležet. Porce ryby osušíme, namočíme do těstíčka a postup dvakrát zopakujeme. Obalenou rybu ve vinném těstíčku opečeme dozlatova a odložíme stranou na teplé místo.

Na oleji podusíme oloupaná rajčata, papriky a přidáme propláchnu té naložené hříbky. Necháme vydusit část vody, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a můžeme dochutit pár kapkami worcesteru. Porce ryby na talíři přelijeme směsí. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama