Složení:

500 až 700 g vykuchaných okounů, dl bílého vína, 4 rajčata, zelenou papriku, 150 g mladých fazolek, 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, máslo, kmín, mletý pepř, sůl a citronovou šťávu.

Postup:

Vykuchané a stažené okouny pokapeme citronovou šťávou, osolíme (maso pustí vodu a zpevní se) a necháme hodinu odležet. Okou ny poté naskládáme do pekáče, poklademe plátky másla a česneku. Ná sledně okmínujeme, trochu opepříme a posypeme nakrájenou zeleninou (rajčata nejprve nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a stáhneme slupku).

Vložíme do vyhřáté trouby a během pečení poléváme bílým vínem. Pe čeme zhruba 15-20 minut. Okouny na talíři přelijeme šťávou a zeleninou a podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama