Složení:

Nakládané rybí karbanátky

1 kg rybího masa (karas, cejn)
cca 0,3kg vepřového laloku
3 vejce
strouhanka
cibule
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
Směs po promíchání a ochutnání někdy dochucujeme i rybím kořením.

olej na smažení


Petrův nálev
3 litry vody
1 litr octa
12 dkg soli
28 dkg cukru
36 tabletek sacharinu
povařít 5 minut a nechat vychladnout,
Nálev máme udělaný podle tohoto receptu, nalitý v lahvích a podle potřeby odléváme.
Používáme jej i na okurky a čalamády.

Postup:

Ryby očistíme a vykucháme, odřízneme hlavy a celé i s kostmi pomeleme několikrát po sobě.
Při posledním mletí ryb pomeleme s rybami podbradek i cibuli.
Přidáme vejce, , sůl, koření, trochu strouhanky (jen trochu na zahuštění) a promícháme.
Kávovou lžičkou vykrajujeme malé kousky, které zakulatíme, obalíme ve strouhance ( ne moc, tak jak) a osmažíme v oleji .


Nálev máme udělaný podle tohoto receptu, nalitý v lahvích a podle potřeby odléváme.
Používáme jej i na okurky a čalamády.

Karbanátky dáme do zavařovacích sklenic a každou vrstvu proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a zalijeme nálevem.Necháme nejlépe přes noc ustát.Karbanátky nasají část nálevu.Na druhý den dolejeme nálev a sterilujeme půl hodiny.Další den sterilaci zopakujeme.

Necháme alespoň deset dní uležet, čím déle tím lépe.
Je to zavařené, .
Nálev rozpustí i ty nejmenší náznaky kostiček.

Tipy a triky – syrový podbradek trochu povaříme . Vařený vychladlý se lépe mele než syrový.
Mlýnek po každém mletí vyčistíme, zbavíme se tak kostiček, které se vevnitř mlýnku zachytily.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama