Složení:

500g rybího masa - sumec, kapr, 2 litry vody, 200g červené řepy, 200g brambor, 200g zelí, 3 rajčata, 2 stroužky česnek, 4 lžíce rajského protlaku, cibuli, mrkerv, kousek celeru, 200 g zakysané smetany, hladkou mouku, ocet, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, pepř, petrželku a sádlo.

Postup:

Z rybího masa připravíme vývar. Maso nakrájené na kostky zalijeme vodou, osolíme, přidáme sůl, bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře a vaříme 20 mi nut. Vývar potom přecedíme, uvařené maso zbavíme kostí a od ložíme stranou.

Červenou řepu nastrouháme na nudličky, přidáme ocet, rajský protlak, podlijeme trochu vodou a uvaříme do měkka.

Na sádle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Potom přidáme nastrouhanou mrkev, celer, na proužky nakrá jené zelí a zalijeme rybím vývarem. Vaříme 10 minut a potom přidáme nakrájené brambory. Vše vaříme do měkka. Na závěr přidáme uvařenou červenou řepu, oloupaná nakrájená rajčata, vložíme kousky rybího masa a dochutíme česnekem, solí a pe přem. Povaříme 3 minuty.

Hotový rybí boršč nalijeme do talířů a ozdobíme kopečkem za- kysané smetany a snítkou petrželky.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama