Složení:

750 g odřezků ze štiky (ocas, hlava, břicho), 2 cibule, mrkev,kousek celeru, střídku ze 3 housek, 150 ml smetany na vaření, hladkou mou ku, muškátový květ, sůl, pepř, bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kulič ky celého pepře, sušenou nebo čerstvou petrželku, citronovou šťávu a máslo.

Postup:

Odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme jednu celou cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme na mírném plameni 30 minut a během vaření sbíráme pěnu. Vývar scedíme, obereme rybí maso zbavené kostiček a odložíme do misky.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíš ku zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a natrhanou střídku z housek. Vaříme 15 minut.

Polévku propasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Přidáme smetanu, špetku muškátového květu a dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a ještě krátce povaříme. Do talířů přidáme dvě lžíce rybího masa a zalijeme polévkou. Navrch posypeme sušenou petrželkou.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama