Složení:

1kg okounů, menší cuketu, červenou papriku, větší ci buli, 200 g menších žampionů, 4 stroužky česneku, citronovou šťávu, směs Koření na ryby, grilovací směs Argentina, olivový olej a sûl

Postup:

Okouny vykucháme, odřízne me hlavy, ocas a ploutve. Na hřbetu nařízne me kůži a za pomoci ostrého nože ji opatrně stáhneme. Větší okouny podélně rozpůlíme, menší necháme vcelku. Ryby pokapeme cit ronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Pak je osušíme a potřeme česne kem. Do oleje rozmícháme Koření na ryby a okouny do něj namočíme.

Ryby naskládáme do grilovací misky, při dáme žampiony a nakrájenou zeleninu po sypanou grilovacím kořením. Kolečka cuket můžeme potřít drceným česnekem. Griluje me 15 až 20 minut, až se z okounů začnou oddělovat lupínky masa a zelenina změkne.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama