Složení:

500 g filetů tresky (2 ks po 250 g - je možné použít jakoukoli jinou rybu), 500 g bram bor, dl mléka, dva stroužky česneku, citronovou šťávu, pepř, s petrželku, jarní cibulku, olej a máslo.

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaří v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a necháme oka Následně rozmačkáme vidličkou a vmícháme horké mléko, m lo, sůl, pepř a promícháme na kaši.

Rybu potřeme drceným česnekem, pokapeme citronovou vou, osolíme, opepříme a navrch navrstvíme bramborovou Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme porce ryby a peč v troubě pod grilem, až je maso křehké a kaše na povrchu za zlátnout, tj. zhruba 10-12 minut.

Opečené porce ryby posypeme nasekanou petrželkou, jarn bulkou a podáváme se zeleninovým salátem; třeba papriko s ovčím sýrem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama