Složení:

200g balení matjesů v oleji, svazek jarní cibul ky, 150 g žampionů, 150 g sterilované červené papriky, 2-3 lžíce láku z paprik, černý pepř, citronovou šťávu a sůl.

Postup:

Olej z matjesů slijeme, odložíme stranou a matjesy nakrájíme na proužky. Zampiony nakrájíme na plátky a vho díme do vroucí vody, kterou ochutíme lžící citronové šťávy a špetkou soli. Povaříme doměkka - přidáním citronové šťávy zůstanou žampiony bílé. Následně scedíme a necháme okapat.

Nakrájené matjesy promícháme se žampiony, proužky steri lované červené papriky a nakrájenou jarní cibulkou. Ochutíme olejem z matjesů, lákem z paprik, červeným pepřem, promíchá me a necháme vychladit. Podáváme s chlebem, pečivem a chla zeným pivem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama