Složení:

1,5 l vody, 300 g rybích odřezků, 200 g jiker, menší cibuli, dvě lžíce mouky, 30 g másla, dvě lžíce zakysané smetany, mletou červenou papriku, sůl, pepř, dva bobkové listy, čtyři kuličky celého pepře, mletý pepř a ocet.

Postup:

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, do které přidáme jemně nastrouhanou cibuli a mletou červenou papri ku. Zalijeme vodou, přidáme rybí odřezky, bobkový list, celý pepř, sůl a trochu octa. Vaříme za občasného míchání na mír ném plameni po dobu 30 minut.

Mezitím uvaříme ve slané vodě zvlášť jikry. Polévku přecedí me, rybí maso zbavíme kůstek a přidáme propláchnuté jikry. Ochutíme solí, pepřem, octem a přidáme zakysanou smetanu.

Na talíři posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a po dáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama