Složení:

Čtyři podkovy z kapra po 200 g. 100 g slanting, větší mrkev, půl menšího celeru, cibuli, 200 g zakysané smetany lžíci hladké mouky, máslo, súl a pepř.

Postup:

V pekáčí necháme na másle zesklovatét slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a lehce orestujeme Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme tro chou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme doměkka. Bé hem pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.

Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmé chali lžíci mouky. Přelijeme porce kapra a pečeme ještě další tři minuty. Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou. Podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama