Složení:

750 g odřezků z kapra (hlava, ocas, ploutve), 100 g jiker,1 dl bílého vína, 200 g zakysané smetany, 150 g žampionů, 150 g bram bor, dvě oloupaná rajčata, zelenou papriku, cibuli, dva stroužky česneku, bobkový list, čtyři kuličky celého pepře, sladkou červenou papriku, pálivou červenou papriku, sůl a sádlo.

Postup:

Odřezky zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přidám bobkový list, celý pepř a vaříme na mírném ohni 30 minut. Jikry uvaříme v osolené vodě zvlášť. Vývar přes cedník slijeme, maso obereme a zbavíme kůstek. Také jikry slijeme a propláchneme a maso a jikry odložíme stranou.

Na sádle osmahneme cibuli. Přidáme nakrájené brambory, rajčata, papriku, žampiony a vše posypeme sladkou červenou paprikou. Směs krátce osmah neme, přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni, než brambory změknou.

Do polévky přidáme rybí maso a jikry. Polévku ochutíme bílým vínem, česnekem, pálivou paprikou a solí. Na talíři ozdobíme kopečkem smetany. Podáváme s chlebem či jiným pečivem.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama