Složení:

Postup:

Po vykuchání[ očištění a odstranění šupin a ploutví rybu naporcovat (nejlépe „na podkovy" o šířce 4—5 cm), dobře osolit a ponechat v chladnu alespoň 2 hodiny.

Potom na rozpáleném oleji upéci (nejlépe na teflonové pánvi, kde se nepřichytává kůže), aby ryba nebyla syrová, ale také ne upražená. U běžných velikostí nosáka, cejna aj. asi 3—5 minut po každé straně.

Po upečení naložit do nádoby, proložit cibulí nakrájenou na kolečka, zalít horkým nálevem. Ponechat alespoň 3 dny v chladnu. Pro další -uchování přemístit do ledničky, kde výdrži poměrně dlouho. Delším naložením je ryba kvalitnější.

Nálev:

2 díly vody, 1 díl 8% octa, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, popř.jiné speciální koření.

Povařit 2—3 minuty a hned po odstavení zalít naložené ryby.

Pro dlouhodobější uložení se doporučuje ryby naložit do zavařovacích sklenic

— širokých — zalít nálevem až přeteče, zavíčkovat a po vychladnutí uložit do ledničky. Víčko se samo přisaje a pokud drží, oosah je spolehlivě

konzervován. (ar)

Hodnocení receptu 0x:

Reklama