Složení:

Oukleje
sůl
ocet
kysané zelí
cibule

Postup:

Oukleje zbavíme šupin hlavy vnitřností a ocasu. Důkladně vypereme osušíme, naložíme do soli a dáme do chladná (lednice) na 2-3 dny. Poté je opláchneme a zalijeme směsí vody a octa 1:2 a necháme 2 dny odležet. Poté máme několik možností. Můžeme otevřít po páteří, naplnit kysaným zelím s cibulí a smotat zavináč, nebo vyskládat samotné rybičky s cibulí do sklenic a zalít studeným okurkovým lákem. Takto upravené vydrží v lednici několik týdnů. Salát uděláme z rybiček, které vyjmeme z láku, opláchneme a nakrájíme. Cibuli vyhodíme. Vezmeme moravanku, pokrájíme a přidáme čerstvou cibuli. Vše smýcháme s majonézou (nebo jogurtem) jeli třeba osolíme a opepříme. Přeju dobrou chuť.

Hodnocení receptu 0x:

Reklama