Složení:

2 cejni každý 750g 1 lžíce čistého olivového oleje 1 lžíce drceného zeleného pepře špetka majoránky, tymiáru 1/2 lžičky soli osminka citronu

Postup:

Cejnům odstraníme ploutve, šupiny a vnitřnosti a ponecháme jim hlavu. Ryby dobře omyje pod studenou vodou a osušíme. Na obou stranách uděláme dva nebo tři hluboké zářezy. Cejny potřeme olivovým olejem a posypeme drceným pepřem. Do zářezů dáme majoránku a tymián. Osolíme.

Ryby dáme do nádoby a necháme 30 minut odpočívat.

Předehřejeme gril na vysokou teplo-tu. Dáme ryby na rošt na grilovacím plátu. Grilujeme 4-5 minut na jedné straně. Když se rybí maso začně oddělovat, ozdobíme cejny osminkami citronu a okamžitě podáváme.

Cejna můžeme i upéci v troubě, předehřáté na 200 °C. Ryby dáme od ohnivzdorné mísy a nezakryté pečeme 25 minut.

Hodnocení receptu 1x:

Reklama