Založeno: 5.12.2019 v 10:18, Správci: Kliďas66,

Kliďas66 Příbram I, 7/52
offline
Kdo udíte ryby a jak ? Vyrábím generátor studeného kouře (dýmovník). Kdo jak a čím udíte ? Jak ryby před uzením nakládáte ? Je lepší udit teplým nebo studeným kouřem ? Až vyrobím dýmovník, tak chci udit podkovy kapra.

Odpovědi skok na konec

Uzení ryb31.12.2019 v 16:19 #51
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Caperplann> a to ještě nevíš, jak to chutná 😁, luxus.
Za to může Chřenovák👍
Uzení ryb31.12.2019 v 17:35 #52
Caperplann Praha, 2/449
offline
Duhan> Tenhle chat si nekam ulozim a taky si to nalozim. Tohle chci!!😁😁😂😂
Uzení ryb31.12.2019 v 18:56 #53
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Pěkný 👍👍
Už slintam 😂😂
Taky jsem si naložil diabůček 😎😎

Upraveno: 31.12.2019 v 19:00

Uzení ryb31.12.2019 v 18:57 #54
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Caperplann> Klikni na to srdíčko 😂
Uzení ryb2.1.2020 v 19:48 #55
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Něco na uzení výborná olše 👍
Uzení ryb2.1.2020 v 20:35 #56
Caperplann Praha, 2/449
offline
Chřenovák1> doval mi toho metr 😁
Uzení ryb2.1.2020 v 21:05 #57
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Caperplann> Sám mám málo 😂
Zítra ještě jednu olši skacím a další nechám růst 😂
Uzení ryb2.1.2020 v 21:10 #58
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Dva kousky diabůčku se suší a kousek plecka naložené 😂
Uzení ryb2.1.2020 v 21:36 #59
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> bůček vypadá peckově👍👍👍, to byl velkej kapr😁😁😁
Uzení ryb2.1.2020 v 21:42 #60
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> U nás zatím není K 70 😂
Uzení ryb2.1.2020 v 22:34 #61
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> hele, ten bůček už je finální na sušení? Myslím jako bez dalšího obalovaní v různejch směsích? Jestli je to jako potřeba, na to patlat všechny ty chutě, papriku, česnek,....... Jestli by nestačil jen ten drcený pepř? 🤔
Uzení ryb2.1.2020 v 22:38 #62
Duhan Hostomice, 1/157
offline
A stou K 70, jezdím hodně na B2, taky není, a je to škoda, spousta hezkých kaprů skončí na soukromáku 😞.
Uzení ryb2.1.2020 v 23:37 #63
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Dělám to podle tohohle

Uzení ryb3.1.2020 v 00:28 #64
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Uzení ryb3.1.2020 v 00:36 #65
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Hodně jsem jezdil na B 2 do Všenor na tu závodní trať
Občas se zadaříli pěkné barbusky 😂
Vloni jsem tam nebyl
Snad letos
Uzení ryb3.1.2020 v 00:41 #66
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Ten bůček je jedna ku jedné sůl a cukr,
Pepř a tymián nebo rozmarýn
To plecko teď jenom sůl, cukr, pepř,
Potom trochu mletá hořčice, koriandr a čili paprička
Uzení ryb4.1.2020 v 10:49 #67
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Další kousek se suší
Jenom pepř a to koření
Uzení ryb4.1.2020 v 17:25 #68
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> To bude myslím o sto procent lepší než patlala patlala. Vynikne víc chuť masa, než koření. 👍Za mně jednička s *😁
Uzení ryb5.1.2020 v 15:45 #69
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Patlala a patlala mňamka 👍
Uzení ryb5.1.2020 v 17:30 #70
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Za čtrnáct dní se přijedu na to kouknout 😂
Uzení ryb5.1.2020 v 17:36 #71
Sbirulino Brno-Brno Město, 0/360
offline
Chřenovák1> ..aby to tam ještě viselo..😂
Uzení ryb5.1.2020 v 17:46 #72
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Sbirulino> Snad tam něco zbyde
Uzení ryb5.1.2020 v 18:30 #73
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> Jóó v jednoduchosti je síla 👍.
Ukrajinci suší ryby, onehdá jsme jim přivezli pár cejnů, jen je vykuchaj a obalí v soli, pak z nich sloupnou kůži a jedí to k pivu a vodce, to mě nenadchlo, asi jako bys chycenýho cejna posolil a olíznul 😖 bléé😁😁
Tohle je ale pecka😋
Uzení ryb5.1.2020 v 19:00 #74
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Zase se dobře pije na to vodka
Já občas jsem si kupoval sušené rybky ty byly dobré 😂
Uzení ryb11.1.2020 v 16:28 #75
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> Hoj, Chřenovák prosím tě, ty s tím máš víc zkušeností, naložil jsem nový masíčko a pustilo mrak vody, předtím se mi to nestalo. Nebude to natáhlý tou solí?
Byla sůl a cukr jedna k jedný
Uzení ryb11.1.2020 v 16:37 #76
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1>
Uzení ryb11.1.2020 v 17:22 #77
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Mě to taky občas pustí hodně vody
Přesolene to nebude ten cukr vyrovná
Uzení ryb11.1.2020 v 17:31 #78
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> Už visí 👍 zkusil jsem jenom hrubě mletý pepř
Uzení ryb11.1.2020 v 18:02 #79
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> 👍👍
Hlavně musí být pořádně maso suché 👍
Uzení ryb11.1.2020 v 18:17 #80
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> První zkouška byla pokojová teplota 10 dní, teď chládek cca měsíc, uvidím co bude lepší.
Uzení ryb11.1.2020 v 18:21 #81
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Buček v chladu stačí tak 14 dní
Uzení ryb11.1.2020 v 18:40 #82
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> Bůček bude příště 😁, myslíš si že kotletka stačí taky 14 dní, co jsem zkoknul ty videjka, je tam všechno měsíc. Ale je fakt že po 10 dnech v pokojové teplotě, ukrojit to hovězí, byl celkem zážitek 😁😁.
Ono je to asi vcelku jedno jak dlouho se suší, aby bylo takový pevný. Řekl bych🤔
Jak si psal někde níže o tom botulotoxinu, tak na tomhle by být neměl, co jsem vyčetl, začíná,, růst,, asi při 60 stupních, což tady nemáš, spíš jde o uzený který na tu teplotu ohreješ, aspoň já udim mezi 60-80. A ničí ho myslím 120 stupňů, on se může vyskytovat rádoby všude, i ovoce a zelenina.....
Jestli se pletu, tak mě někdo opravte
Uzení ryb18.1.2020 v 18:43 #83
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> ahoj, mám na tebe dotázeček ☺️, když dáváš sušit bůček, dáváš ho s kůží nebo bez?
Já bych ho asi stáhnul
Uzení ryb18.1.2020 v 18:49 #84
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Buček z kůží
Uzení ryb18.1.2020 v 21:40 #85
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> dal jsem jeden s a druhý bez😂😂 uvidíme
Uzení ryb18.1.2020 v 21:43 #86
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan>Ta kůže tam nevadí
Uzení ryb23.1.2020 v 15:05 #87
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Jdu koupit maso na sušení 😂
Uzení ryb23.1.2020 v 15:07 #88
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> mě už visí 😂😂 myslím maso 😂😂😂
Uzení ryb23.1.2020 v 15:43 #89
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Má to pěknou barvu👍👍
Uzení ryb23.1.2020 v 15:47 #90
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> díky, to potěší od "mistra"
Pepř, bobkáč, horčičné semínko a trochu tymiánu, uvidíme
Uzení ryb23.1.2020 v 16:30 #91
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> I koriandr a římský kmín je dobrý 👍
Uzení ryb23.1.2020 v 18:51 #92
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Naloženo 👍
Buček bez kostí z Globusu za 114 Kč 1 kg

Upraveno: 23.1.2020 v 18:53

Uzení ryb23.1.2020 v 19:00 #93
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> Já ho trefil v Kauflandu za 109😁. Ten hmozdíř musím pořídit, já to bral takovím tím mixerem a to stojí za ho.....
Uzení ryb23.1.2020 v 19:06 #94
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Chtěl bych zkusit ten lalok, ale nemůžu ho sehnat 😂
Uzení ryb23.1.2020 v 19:15 #95
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Chřenovák1> normálně ho asi mít nebudou, nikdo lalok nekupuje, normálně jde tak do jaternic. Zkus si ho normálka objednat u řezníka, když bude ochotnej, neměl by to pro něj být problém, já si takhle beru ořez na klobásy
Uzení ryb23.1.2020 v 20:40 #96
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Duhan> Někde ho seženu 😂
Počítám, že budu tak sušit podle počasí tak do dubna 😂
Uzení ryb23.1.2020 v 21:25 #97
Sázavák Jihlava, 1/23
offline
Chřenovák1> aby Ti to s příchodem jara nevykvetlo..😃😃
Uzení ryb23.1.2020 v 21:26 #98
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Sázavák> Stav se o víkendu budu v Chřenovic 🍻
Uzení ryb24.1.2020 v 09:49 #99
Ivar Brno-Brno Město, 0/195
offline
Chřenovák1>V Brně mají ovar všude 😂, nabízíš mě opět krásnou pastvu pro oči, já se musím spokojit jen s domácí tlačenkou,v paneláku by mě ty pochoutky asi nedozrály,škoda😂👍
Uzení ryb24.1.2020 v 09:55 #100
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Ivar> Zkusím něco udělat a hlavně ušetřit nějaké maso až pojedeme s mladasem na Moravu na ten kaprofeedr sraz
Aby jsme měli něco k zakousnoutí k té slivovici 👍👍

Pro přidání příspěvku se registrujte a přihlaste.

Reklama