Založeno: 5.12.2019 v 10:18, Správci: Kliďas66,

Kliďas66 Příbram I, 7/137
offline
Kdo udíte ryby a jak ? Vyrábím generátor studeného kouře (dýmovník). Kdo jak a čím udíte ? Jak ryby před uzením nakládáte ? Je lepší udit teplým nebo studeným kouřem ? Až vyrobím dýmovník, tak chci udit podkovy kapra.

Odpovědi:

Uzení ryb14.8.2021 v 14:08 #1596
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Jack47> je to řešený takhle, ale když teď na to koukám, tak ten vývod vzadu se mi zdá plnej tý montážní pěny kterou to tam nejspíš lepili 🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻
Uzení ryb14.8.2021 v 14:06 #1595
Sbirulino Brno-Brno Město, 3/2,2 tis.
offline
MerusCZE> .. suším maso ve visu (špajza v paneláku) sůl+cukr klasika, dám do krabičky,maso zatižim menší cihlou zabalenou do fresh fólie-zatiženi vytlačí z masa vodu..pak už postup co znáš.. omýt, pečlivě osušit, okořenit.. důležitá je cirkulace vzduchu.. samozřejmě v tomhle vedru 32st. nesušim,ve špajzce tak do 25°C a v pohodě.. prostě vyzkoušej znovu a dej hlavně tu zátěž,maso mělo " v sobě "moc vody.

Upraveno: 14.8.2021 v 14:07

Uzení ryb14.8.2021 v 14:03 #1594
Jack47 Ústí nad Labem-centrum, 0/253
offline
MerusCZE> Podívej se do vinoteky jestli tam je odtokovy kanálek. Bývá v každé lednici a odvádí přebytečnou vlhkost a nakondenzovanou vodu pryč která se pak odpařuje. Já mám teda vzadu za vinetekou nějakou nádobku kterou musím vylévat ale za 14 dní sušení jsem ji vylil jen jednou. Měl jsem v ní 3kg masa a po celou dobu bylo uvnitř naprosté sucho. Jestli ho tam máš tak si myslím že ubrousek který tam dáváš saje vodu a drží ti uvnitř vlhkost místo aby voda odtekla.
Uzení ryb14.8.2021 v 13:47 #1593
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Sláva84> Bohužel už to vzal ďas 😁 možná to zkusím příště, když by to zas nevyšlo
Uzení ryb14.8.2021 v 13:46 #1592
Sláva84 Hluboká nad Vltavou, 2/121
offline
MerusCZE> toho octa se neboj...myslím, že tohle se dá ještě zachránit
Uzení ryb14.8.2021 v 13:41 #1591
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Sbirulino> Na to jsem se chtěl taky zeptat, té vlhkosti tam bylo vážně dost a říkal jsem si, jestli je to vůbec dobře nebo je to normální. Každý den na dvakrát přeložená papírová utěrka a úplně nacucaná.
Čím to ovlivnit? Dát do vinotéky ještě nějaký pohlcovač? Nebo to prostě dát na ty tři dny aby ta sůl z toho vytáhla co nejvíc? Zase známej do vinotéky dává kalíšek s vodou aby mu vlhkost ještě stoupla a maso mě prý křehké. A nikdy mu nic nezplesnivelo
Uzení ryb14.8.2021 v 13:38 #1590
Sbirulino Brno-Brno Město, 3/2,2 tis.
offline
MerusCZE> ..já si myslím, že se ti ve vinotece srážela nadměrně vlhkost,ta bývá příčinou plísní..to že jsi na maso sahal atp.by nemělo mít vliv.
Uzení ryb14.8.2021 v 13:11 #1589
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Duhan> díky za rady a nové poznatky, určitě vyzkouším to s tím octem bych se asi bál to risknout 😁
Že já blbec na to sahal, měl jsem to nechal tři týdny a pak až to vážit. Myslím že čím menší kontakt s čímkoliv tím lépe.
Uzení ryb14.8.2021 v 10:17 #1588
Duhan Hostomice, 1/585
offline
MerusCZE> jinak teď naloženo na sušení 5 krkovic, tak snad budou ok
Uzení ryb14.8.2021 v 10:14 #1587
Duhan Hostomice, 1/585
offline
MerusCZE> Já bych nechal v soli a cukru určitě dýl, tři dny v pohodě, vytáhne ti to víc vody. nemusíš se toho bát, já dávám sůl cca 75 % a zbytek cukru, některý masa třeba bůček ten cukr do sebe víc berou. Potom omýt osušit a já si koupil kulturu na zrání masa, ale jde to i bez ní, to to maso koupu ve víně, stačí sklenka a párkrát ho v tom otočit. Nedávám kašičky z koření, nejvíc mi chutná klasika drcený pepř, nový koření a bobkáč, víno z toho nesuším, nechám ho oschnout a posypu kořením. Potom podle mě, docela důležitá věc, maso by mělo být v pokojové teplotě, takový kousek myslím že stačí 24 hodin, aby začal proces fermentace. Pak už dávám do lednice, já zatím do klasický, teď mám na které jde nastavit teplota, tak uvidíme, a ty do vinotéky. Pak už jen čekat a držet palce. Někde jsem vyčetl, že Taliáni, když se na tom začne dělat pavučinka, tak to střiknou vinným octem a je to ok.
Jinak to víno, je z důvodu vyrovnání ph

Kdys potřeboval, tak písni, co budu vědět poradím 😉
Ať se daří 👍
Uzení ryb14.8.2021 v 09:46 #1586
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Duhan> ahoj, hele byla to zadní falešná svíčková. Odblanil, umyl, osušil a hodil přes noc do misky se solí a cukrem (50:50). Druhý den omyl od soli, osušil vše důkladně a pomazal a vyvalel v kasicce z koření + panák Heffrona. Obě masa měly 300g. Pichnul jsem je na háček a pověsil do vinotéky.
Ve vinotéce jsem měl na dně papirovou utěrku kterou jsem vždy každý den měnil, protože byla nacucana vodou. Jednou za 4 dny jsem to vyndal, položil na talířek a zvážil. Jednou nebo dvakrát když to viselo jsem to zmáčknul jestli je to ještě gumové nebo už to tuhne.
Uzení ryb14.8.2021 v 09:43 #1585
Jack47 Ústí nad Labem-centrum, 0/253
offline
MerusCZE> zkus to znovu, měl jsi zrovna smůlu. Já takhle usušil dvě panenky a kus hovězího a nebyl problém. Je to rychlejší než klasika
Uzení ryb14.8.2021 v 09:41 #1584
Duhan Hostomice, 1/585
offline
MerusCZE> Zdarec,
Jak jsi sušil? Myslím od naložení po tu plíseň? Jaký maso......
Jestli ti dokážu poradit
Uzení ryb14.8.2021 v 09:30 #1583
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Jack47> Taky mě to napadlo že jsem na to zanesl něco při vážení nebo když jsem zkoušel jak je to měkké
Uzení ryb14.8.2021 v 08:43 #1582
Jack47 Ústí nad Labem-centrum, 0/253
offline
MerusCZE> já to zkoušel zatím jen jednou sušit ve vinotece a naštěstí se povedlo. Mohlo se ti na něj něco dostat při manipulaci - vážení apd.
Uzení ryb14.8.2021 v 07:40 #1581
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
100lobik> Tak v té vinotéce je vetráček jako u PC co tam honí vzduch
Uzení ryb14.8.2021 v 06:40 #1580
100lobik Praha 2-Nové Město, 10/1 tis.
offline
MerusCZE> čau, hele a jak ti tam proudí vzduch? u toho sušení je super konstantní teplota, ale ještě ti tam musí proudit vzduch! Líp by poradil asi Dušan (Duhan) , nebo Roman. 😉
Uzení ryb13.8.2021 v 19:18 #1579
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Maso mělo ještě týden v poklidu schnout, ale objevila se plíseň.
Celou dobu při 12°C, každý den vylévána voda ze dna vinotéky. Naloženo v pastě z koření a Heffronu a stejně.
Docela mě to mrzí, když jsem se o to staral jak o dítě, ba ne, tak vzteky bych to rozšlapal 🤬😁
Uzení ryb7.8.2021 v 11:35 #1578
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Výroba methodu 🤣
Uzení ryb6.8.2021 v 18:58 #1577
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Zdravím chlapi,
je tu někdo kdo suší maso ve vinotéce? Měl bych pár otázek Děkuji
Uzení ryb3.8.2021 v 21:20 #1576
100lobik Praha 2-Nové Město, 10/1 tis.
offline
MerusCZE>máš dobrou značku chlastu, tak to bude jedna báseň 🤟
Uzení ryb3.8.2021 v 18:08 #1575
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
MerusCZE> Já ti věřím 👍👍👍
Uzení ryb3.8.2021 v 17:22 #1574
MerusCZE Stráž pod Ralskem, 6/161
offline
Můj první pokus o věšáky, snad jsem nic nezmršil a vydaří se... A když ne, holt chybama... 😁
Uzení ryb1.8.2021 v 13:38 #1573
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Hotovo 🤠
Uzení ryb1.8.2021 v 12:44 #1572
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Prší tak jsem si zatopil 🤣
Uzení ryb25.7.2021 v 09:33 #1571
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
sepik> Šestnáctky disky
Uzení ryb25.7.2021 v 08:29 #1570
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Chřenovák1> Opět to vypadá moc dobře👍,chcem si udělat něco podobnýho,to más udělaný ze starých disků?
Uzení ryb24.7.2021 v 19:13 #1569
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Já si myslím , že se povedl 🤠
Uzení ryb24.7.2021 v 14:10 #1568
Lada Beroun-Město, 3/1,5 tis.
offline
Chřenovák1> Á že by gulážek? 😉😉😉
Uzení ryb24.7.2021 v 13:56 #1567
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Příprava 🤣
Uzení ryb24.7.2021 v 09:52 #1566
Verdino Brno-Brno Město, 1/46
offline
Chřenovák1> Luxus 👍
Uzení ryb23.7.2021 v 22:48 #1565
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Povedlo se 🤣
Uzení ryb23.7.2021 v 19:30 #1564
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Už se točí 🤣
Uzení ryb22.7.2021 v 11:10 #1563
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Čamlík> V Novém Boru,v České Lípě, České Kamenici a v Praze jsem je viděl
Možná to bude doprodej
Podle mě to bude kolem 10 litrů
Uzení ryb22.7.2021 v 08:41 #1562
Čamlík Malenovice, 0/1 tis.
offline
Chřenovák1>Tak to mají asi jenom u vás, tu je hofno, kolik to má obsah? to bude nějaký menší nee?
Uzení ryb21.7.2021 v 22:43 #1561
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
V Lidlu mají kotlík i poklici
Uzení ryb10.7.2021 v 16:30 #1560
Čudl Otrokovice, 7/1,1 tis.
offline
Chřenovák1> jen značku piva bych osobně zvolil jinou. 🍺
Uzení ryb10.7.2021 v 16:28 #1559
Čudl Otrokovice, 7/1,1 tis.
offline
Chřenovák1> Chřeno fakt mě s tím žrádlem začínáš štvát. Na Vranku většinou čučím když jsem na rybách kde si jídlo neberu. A Ty sem dáváš takové dobroty. Co to se mnou má dělat?! Jsi necita!!! 😉😁😁😁😁
Uzení ryb10.7.2021 v 15:14 #1558
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Chřenovák1> Tak tohle ti závidim,super lečo a pivíčko👍👏👏🤤🤤
Uzení ryb10.7.2021 v 14:30 #1557
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Hotovo 🤠
Uzení ryb10.7.2021 v 12:54 #1556
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Je tu nějak chladno tak jsem si zatopil 🤣
Uzení ryb10.7.2021 v 10:23 #1555
Sbirulino Brno-Brno Město, 3/2,2 tis.
offline
.. něco pikantního a výbornýho k večerům nejen na dovču 🍻👍

Upraveno: 10.7.2021 v 10:31

Uzení ryb4.7.2021 v 18:51 #1554
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Čudl> Kdo může říct že měl grilovaný kuře s výhledem na alpy😂😂,trocha piva a napadají nás takovýhle blbosti😀
Uzení ryb4.7.2021 v 18:38 #1553
Čudl Otrokovice, 7/1,1 tis.
offline
sepik> A ten výhlad na alpy je taky dokonalý. 😁👍
Uzení ryb4.7.2021 v 18:15 #1552
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Čudl> Přesně,souhlasím👍
Uzení ryb4.7.2021 v 18:11 #1551
Čudl Otrokovice, 7/1,1 tis.
offline
sepik> je to nezaměnitelné kouzlo když se sejde rodina a pár velmi blízkých přátel.
Uzení ryb4.7.2021 v 18:08 #1550
Čudl Otrokovice, 7/1,1 tis.
offline
sepik> taky mi bylo kdysi 40 +8 😢 ale máš můj respekt. Vyplatí se počkat pár hodin na dokonalé jídlo. Je to jiné než to jen fláknout na gril.
Uzení ryb4.7.2021 v 18:07 #1549
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Čudl> Nejsem nějakej pamětník,ale doma jsme vždy takhle pekli maso,taky mám velkej gril (bednu s motúrkem),ale to kouzlo zatopit 2 hodiny předem aby bylo dost žhavíků a pak opatrně přikládat a vystřídat se u točení,má to svý kouzlo👍
Uzení ryb4.7.2021 v 17:55 #1548
sepik Třeboň I, 0/299
offline
Čudl> Máš pravdu,ta chuť je parádní,to se nedá popsat👍🤤🤤 a právě byl záměr se trochu vrátit v čase a pěkně si zatočit😀 (jinak bude mi40)
Uzení ryb4.7.2021 v 17:55 #1547
Chřenovák1 Chřenovice, 5/10,8 tis.
offline
Čudl> Když jsem ho naposledy viděl tak už pil pivo 🤣

Pro přidání příspěvku se registrujte a přihlaste.

Reklama