Založeno: 5.12.2019 v 10:18, Správci: Kliďas66,

Kliďas66 Příbram I, 7/52
offline
Kdo udíte ryby a jak ? Vyrábím generátor studeného kouře (dýmovník). Kdo jak a čím udíte ? Jak ryby před uzením nakládáte ? Je lepší udit teplým nebo studeným kouřem ? Až vyrobím dýmovník, tak chci udit podkovy kapra.

Odpovědi skok na konec

Uzení ryb5.12.2019 v 10:35 #1
wympi666 Žďár nad Sázavou 1, 18/42
offline
Ahoj,udívali jsme úhoře,kapry.Nasoleno přes noc na sucho,ráno udit.Teplota 70°C,cca 7 hodin.Před koncem jsme vždy z úhořů vy mačkali tuk který se nahromadil.Takto nikdy nebyl problém.
Uzení ryb5.12.2019 v 10:48 #2
Shourel Ostrava - Hrabůvka, 2/25
offline
My je nakládáme přes noc do solného nálevu (občas přihodím šalvěj, česnek nebo jiné bylinky). Udíme teplým kouřem. Jinak jestli chceš inspiraci, na Facebooku si najdi skupinu "Chyť a uď" 😉
Uzení ryb5.12.2019 v 11:17 #3
Kliďas66 Příbram I, 7/52
offline
Generátor kouře - dýmovník na uzení studeným kouřem, zatím nevyzkoušený
Uzení ryb5.12.2019 v 15:40 #4
Radýs78 Moravské Bránice, 8/1531
online
Kliďas66> Studeným kouřem nic nevyudíš! 🙄
Uzení ryb5.12.2019 v 15:56 #5
Radýs78 Moravské Bránice, 8/1531
online
Vždy platí, že v jednoduchosti je síla... 👍
Rybí maso je jemné, takže mu stačí od všeho kousek.
Za mě je nejlepší rybu jen nasolit, žádný roztoky, žádná rychlosůl!
Pokud rybu nasolíš večer, hned ráno můžeš udit, já když jdu na Cejny na uzení, tak jdu ráno hned je kuchnu nasolím a odpoledne jdou do udírny... 👍
Ryby dáš do nahřáté udírny cca 80*, první hodinu, hodinu a půl dle velikosti ryb, bys měl mít dveře pootevřené protože rybí maso je plné vody a když bys dveře hned zavřel, mohlo by se ti to zapařit.
No a po odparu dveře zavřeš a dál udržuješ teplotu která by měla být okolo 80*
Né pod 60* a né nad 90*!!
Dohromady Cejny udím cca 4hodiny, když sou to lopaty, tak samozřejmě o to dýl...👍🤗
Uzený Úhoř a Sumec sou TOP... 😊
Jinak pak Cejn je úžasný ☺️ a Podhoustev a Ostroretky sou taky ňamka....😉
Kapr není nic moc....😏
Uzení ryb5.12.2019 v 16:17 #6
Kliďas66 Příbram I, 7/52
offline
Radýs78> mrkni na Youtube - uzení studeným kouřem. Chci to zkusit
Uzení ryb5.12.2019 v 16:44 #7
Radýs78 Moravské Bránice, 8/1531
online
Kliďas66> Bude to podobný jako s bůčkem, ten je uzenej studeným kouřem jak podešev a uprostřed ani nepoznáš že to bylo v udírně!
Studený uzení je naprd.... 😕
Však zkus, sám poznáš že to není ono... 🙄
Uzení ryb5.12.2019 v 17:10 #8
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Radýs78> Ryba je nejlepší, když je vyuzena za tepla 👍
Může se hned jist
Za studena se musí stejně nějak tepelně upravit a trvá to velmi dlouho než za tepla
Uzení ryb5.12.2019 v 17:12 #9
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
https://www.vranka.c...y/?uprava=uzen%C3%AD

Upraveno: 5.12.2019 v 17:14

Uzení ryb5.12.2019 v 18:58 #10
zipich007 Ústí nad Labem-centrum, 1/2
offline
Naložit do solneho nálevu s česnekem a kmínem

Upraveno: 5.12.2019 v 19:01

Uzení ryb5.12.2019 v 18:59 #11
zipich007 Ústí nad Labem-centrum, 1/2
offline
Naložení
Uzení ryb5.12.2019 v 19:02 #12
Kliďas66 Příbram I, 7/52
offline
Na uzení studeným kouřem mě navedl inzerát z časopisu Rybářství 12. Až zkusím tak dám vědět.
Uzení ryb6.12.2019 v 09:00 #13
Michal987 Znojmo, 5/31
offline
Nasolit max. 2h před uzením, udit teplým kouřem cca 4h.
Takto to praktikujem s kamarádem a výsledek je výborný.
Ať se daří. 👍
Uzení ryb7.12.2019 v 00:01 #14
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Sušená mňamka
Uzení ryb11.12.2019 v 07:01 #16
Ivar Brno-Brno Město, 0/195
offline
Chřenovák1>Ty seš asi kuchař profík jak tak koukám,ale chutě děláš nám všem 😂
Uzení ryb11.12.2019 v 07:42 #17
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Ivar> To jsem dělal poprvé 😂
Už jsem další várku naložil
Uzení ryb11.12.2019 v 07:58 #18
Ivar Brno-Brno Město, 0/195
offline
Chřenovák1>To seš teda dobrej,já umím vyrobit akorát tlačenku,ale tohle vypadá moc dobre😁
Uzení ryb11.12.2019 v 20:29 #19
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Hele kolik vazis? 😂😂😂😂😂 Jen vtip... ale docela si labuznicis...😂😂😂
Uzení ryb11.12.2019 v 20:37 #20
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Jak se ti povedlo ususit takovy kus bucku? Ten tuk tam bude jako konzervant asi zasadni co? Slo by to myslis i treba s krkovickou? Co plisne?
Uzení ryb11.12.2019 v 20:50 #21
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>https://www.youtube.com/watch?v=67zhJmfKj8c

Uzení ryb11.12.2019 v 20:51 #22
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>

Uzení ryb11.12.2019 v 20:54 #23
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>Ja tam davam trochu fofrsoli pro jistotu
Určitě krkovice pujde na youtube je dost videi
To maso musí být na povrchu suché aby to nechytlo plísen
Uzení ryb11.12.2019 v 20:55 #24
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>Jinák mám 92 a 186
Uzení ryb11.12.2019 v 21:03 #25
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>https://www.youtube.com/watch?v=Z2RwYRh1lJ8
Uzení ryb11.12.2019 v 21:03 #26
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Rychlosul zamezi plisni spolehlive? Pozdeji se podivam na videa... jen z tech plisni mam obavy... 😂 Jinak jsi teda chlapik ve forme... 😂😂😂 Jako fakt... ☺

Upraveno: 11.12.2019 v 21:04

Uzení ryb11.12.2019 v 21:05 #27
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Ja susil maso akorat v susicce a to je teda lahoda...ale tohle je uplne jine odvetvi... 😉
Uzení ryb11.12.2019 v 21:36 #28
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90>Spíše je proti Botulotoxinu než proti plisni
Uzení ryb11.12.2019 v 21:39 #29
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Moc se v tom nevyznam ale co vim z chemie botulotoxin vznika prave bez pristupu vzduchu ne? Jaky to ma smysl pri suseni? Vznika uprostred masa?

Upraveno: 11.12.2019 v 21:39

Uzení ryb11.12.2019 v 21:46 #30
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Tyhle šunky taky suší třeba rok jenom to nasolí
Uzení ryb11.12.2019 v 22:21 #31
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> To je fakt... ale nemaji to doma na verande... 😂 Uz i vstupni vzduch k suseni bude urcite upravovany... atd...
Uzení ryb12.12.2019 v 22:23 #32
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Naložena pečeně a z kontrolován bůček
Uzení ryb12.12.2019 v 22:31 #33
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> 🐖🐖🐖❤
Uzení ryb15.12.2019 v 00:08 #34
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Patlala patlala 😂
Uzení ryb18.12.2019 v 23:25 #35
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90> Maso na klobásky naloženo
Uzení ryb18.12.2019 v 23:25 #36
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Tak to ma bejt... 😀
Uzení ryb18.12.2019 v 23:28 #37
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90> Tohle je taky dobré

Uzení ryb18.12.2019 v 23:28 #38
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90> Mladas je bude dělat už se těší 😎
Uzení ryb21.12.2019 v 18:22 #39
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Kapřík
Uzení ryb21.12.2019 v 19:05 #40
Standa90 Žďár nad Sázavou 6, 18/1313
offline
Chřenovák1> Hlavne ho pak opatrne odhackuj... 😂😂
Uzení ryb22.12.2019 v 13:58 #41
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Standa90> Mám i dezinfekci kapříky 😂
Uzení ryb28.12.2019 v 15:14 #42
Jirka100 Frýdek-Místek, 0/1
offline
Ahoj píšu svůj první příspěvek ve brance tak uvidíme jestli dojde. Ryby nakládám podle toho jak jsou tučné.kapry dva dny tolstolobiky tři dny.podkovy nasol trochu víc jak na pánev potri česnekem a posipej směsi bylinek petržel,libeček, bazalka,saturejka,oregano,majoránka.tema bylinkami rozhodně nešetří ty jdou do masa hůř nes sůl,podíly koření dej stejně a pozor!!! Podkovy naukladej tak ať jsou jedna na druhé a nezalivej vodou .před uzením ryby oplachni a osus.
Uzení ryb28.12.2019 v 21:20 #43
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Jirka100> Nejlepší je jenom ryba a sůl bez zbytečného koření
Uzení ryb28.12.2019 v 22:18 #44
Radýs78 Moravské Bránice, 8/1531
online
Chřenovák1> Naprostý souhlas... 👍
Ryba má vlastní chuť masa a kořením se to jen pokazí...
Na uzení ryby jen nasolit a dost, pak chutná ryba jak ryba... 🤗
Uzení ryb28.12.2019 v 22:24 #45
Chřenovák1 Chřenovice, 3/4527
offline
Radýs78> I maso čím míň koření tím lepší chuťově
Na gril to samé
Uzení ryb29.12.2019 v 06:48 #46
100lobik Praha 2-Nové Město, 3/59
offline
Jirka100> ....
potri česnekem a posipej směsi bylinek petržel,libeček, bazalka,saturejka,oregano,majoránka.tema bylinkami rozhodně nešetří ..... a máš z toho bramborák 😎😎😎😎😎
Opravdu stačí jen přes noc na 8-10 hodin do soli, ať je to úhoř, cejn, nebo kapr 😋
Uzení ryb29.12.2019 v 08:26 #47
Radýs78 Moravské Bránice, 8/1531
online
Chřenovák1> Jasný přesně tak... 👍
Na uzení masa dávám vždy jen sůl, ať sou to ryby, nebo maso či bůček... 😉
A když ryby na gril, tak stačí pár hodin a taky jen sůl, drcený kmín a níc víc, další koření už pak jen kazí chuť...
Uzení ryb30.12.2019 v 21:06 #48
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Ahoj, za mě ryby jen nasolené, vždycky na sucho, teď výjimečně jsem je dal do slaného nálevu, na 10 litrů vody 700g soli. Příjemně mě to překvapilo.
Vyzkoušel jsem i to sušený maso, zítra by mělo být 😉
Uzení ryb31.12.2019 v 15:56 #49
Duhan Hostomice, 1/157
offline
Tak hotovo😋
Vlevo kotletka, vpravo hovězí
Uzení ryb31.12.2019 v 16:16 #50
Caperplann Praha, 2/449
offline
Duhan> tak to vypada fakt luxusne 👍👍👍

Pro přidání příspěvku se registrujte a přihlaste.

Reklama